to dress, de jurkenwinkel

 06-51179298/06-51517367

't Is weer voorbij, die mooie zomer...

Mensenkinderen wat hebben we een geweldige zomer gehad. Iedere dag barbequeweer. En iedere dag jurkjesweer! Dat hebben we ook gemerkt. De jurkjes vlogen de winkel uit.

Nu wordt het langzamerhand herfst, met nog steeds heel mooie dagen af en toe. Maar toch tijd voor wat andere kleding. De winkel hangt dan ook vol met de mooiste winterjurkjes en natuurlijk bijpassende panty's in alle kleuren en dessins die je maar kunt bedenken. Met enige trots hebben wij op dit moment het grootste assortiment beenmode in Groningen, en weten steeds meer mensen ons te vinden hiervoor.

Iedere week hebben we nieuwe collectie in de winkel. Een maand geleden zijn we weer naar Parijs geweest en achter de coulissen liggen de magazijnen bomvol met allerlei nieuwe items. We kunnen dus iedere dag/week putten uit onze eigen voorraad en de winkel vol houden met steeds de leukste nieuwe artikelen. Voor ons ook steeds weer het uitpakken van kadootjes. Want wanneer je zoveel in een keer koopt, weet je nu echt niet meer wat je allemaal hebt.

Tijd dus om weer eens lekker te komen neuzen.

Je bent nu ook iedere zondag van harte welkom van 12 - 17 uur.


Tot snel!

Lieve groeten van Tessa, Jellienke, Ellen en Megan


Read more

De geschiedenis van de jurk

Al eeuwenlang worden door vrouwen jurken gedragen. In het begin kokervormige jurken, die van de oksels tot de enkels liepen. In de Renaissance werden er korsetten onder de jurk gedragen, waardoor het bovenaan strak zat. De rok was heel wijd, vaak met een hoepel erin. (Prachtig! Zo zou je toch een keer met een groep vriendinnen een high tea willen geven, in de zomer in de tuin op een mooi grasveld en tafeltjes gedekt met witte kleden:-).

In de tijd van Napoleon waren de jurken eenvoudig:: een lang model met een hoge taille en pofmouwtjes.

Hierna mocht er niets zichtbaar zijn als er een jurk gedragen werd door een vrouw. Het gevolg was een hooggesloten model met een wijde rok. Na de Tweede Wereldoorlog kwam daar verandering in. De lengte van de jurken werd korter en er kwamen meer kleuren en prints/dessins.

EEN JURK KAN ALTIJD

Tegenwoordig is de jurk hét kledingstuk dat niet mag ontbreken in de kledingkast van een vrouw. Of je nu op vakantie bent naar een warm land of gezellig op stap gaat met je vriendinnen, naar je werk gaat - jurken kun je altijd dragen. Je ziet er vrouwelijk uit, auto's stoppen voor je als je langs loopt :-) , het draagt heerlijk comfortabel en je bent nooit underDRESSed!


Geen jurkendraagster en benieuwd welke jurk het beste past bij jouw figuur? Vraag ons om advies, wij helpen je graag zonder gepush of koopverplichting!


En vergeet niet: bij iedere jurk hoort een mooie panty! (Behalve natuurlijk in hoogzomer). Neem ook eens een kijkje bij onze uitgebreide collectie beenmode.

Panty's in allerlei kleuren, fantasie panty's, (katoen) maillots.

Read more

Eindelijk !! Een nieuwe website !!

Nou, hè hè! Eindelijk staat er een nieuwe website online. Nog niet alles werkt naar behoren en we gaan nog wel wat finetunen denk ik, maar het begin is er.

We begonnen in 2009 met een website onder de naam twodress.nl. Toen onze webhost op eigen initiatief de domeinnaam niet verlengde (???!!!) en deze vrij kwam, heeft een of andere oplichter deze ingepikt en verkoopt nu onder onze naam zogenaamd King Loui jurken die nooit geleverd worden. Wat eeeeeeerg !!!!

Enfin, we hebben het altijd smoordruk, de winkel loopt als een tierelier, er is altijd wel wat te doen dus dan ken je het wel: het bleef er steeds bij om een nieuwe site te regelen.

Onze naam is inmiddels veranderd naar To Dress, de jurkenwinkel. De w is weggehaald. En de 2 uit het logo ook. Paris2day en al dat soort zaken hebben er vast geen last van, maar wij wel. Veel retroprints, gek behang op de muren (is inmiddels overgeverfd en verdwenen...), antieke paspoppen (inmiddels vervangen voor moderne), wij vonden het prachtig. Heel veel klanten die het concept snapten, ook. Maar er waren ook mensen die snapten het niet, en dachten dat het tweedehands was (ja hoor, allemaal series met 5 dezelfde jurken op een rijtje... ooit gezien in een tweedehands winkel?). Al hebben wij niets tegen op tweedehands, sterker nog: we love kringloopwinkels, rommelmarkten en andere meuk(isleuk) - zegt onze Ellen altijd; wij zijn niet tweedehands en dat moest duidelijk worden. Dus weg met die W. En met die 2. Vervolgens hebben we 'de jurkenwinkel' als ondertitel toegevoegd om goed duidelijk te maken wat wij doen. Deze zaken hebben er inmiddels voor gezorgd dat nooit meer iemand heeft gevraagd of het tweedehands is :-) 

Er wordt ons ook heel vaak gevraagd of we een webshop hebben. Hebben we niet. Is voor ons niet te doen. Onze collectie wisselt voortdurend. Iedere week items uitverkocht en weer nieuwe erin. Bovendien hebben we daar ook niks mee (met een webshop). Dat doe je puur voor de omzet, that's it. Begrijp me goed. wij willen en moeten ook omzet. Er moeten hier 2 full-time en 1 part-time inkomen worden verdiend en dat lukt prima met onze fysieke winkel. En dat vinden wij zo leuk om te doen! Lekker bezig met de leukste jurkjes en gezellige klanten. Heerlijk.

Vorige maand zijn we naar Parijs geweest, Smash en Smashed Lemon zijn binnen en we zijn wat opruiming aan het doen (allerlei jurkjes en andere dingen voor maar 15 euro), dus weer heeeeeel veel leuks te doen bij To Dress, de jurkenwinkel.

Tot snel! 

Jellienke en Tessa


Read more