to dress, de jurkenwinkel

 06-51179298/06-51517367

De geschiedenis van de jurk

Al eeuwenlang worden door vrouwen jurken gedragen. In het begin kokervormige jurken, die van de oksels tot de enkels liepen. In de Renaissance werden er korsetten onder de jurk gedragen, waardoor het bovenaan strak zat. De rok was heel wijd, vaak met een hoepel erin. (Prachtig! Zo zou je toch een keer met een groep vriendinnen een high tea willen geven, in de zomer in de tuin op een mooi grasveld en tafeltjes gedekt met witte kleden:-).

In de tijd van Napoleon waren de jurken eenvoudig:: een lang model met een hoge taille en pofmouwtjes.

Hierna mocht er niets zichtbaar zijn als er een jurk gedragen werd door een vrouw. Het gevolg was een hooggesloten model met een wijde rok. Na de Tweede Wereldoorlog kwam daar verandering in. De lengte van de jurken werd korter en er kwamen meer kleuren en prints/dessins.

EEN JURK KAN ALTIJD

Tegenwoordig is de jurk hét kledingstuk dat niet mag ontbreken in de kledingkast van een vrouw. Of je nu op vakantie bent naar een warm land of gezellig op stap gaat met je vriendinnen, naar je werk gaat - jurken kun je altijd dragen. Je ziet er vrouwelijk uit, auto's stoppen voor je als je langs loopt :-) , het draagt heerlijk comfortabel en je bent nooit underDRESSed!


Geen jurkendraagster en benieuwd welke jurk het beste past bij jouw figuur? Vraag ons om advies, wij helpen je graag zonder gepush of koopverplichting!


En vergeet niet: bij iedere jurk hoort een mooie panty! (Behalve natuurlijk in hoogzomer). Neem ook eens een kijkje bij onze uitgebreide collectie beenmode.

Panty's in allerlei kleuren, fantasie panty's, (katoen) maillots.