– Jellienke –

Over Jellienke

In 1992 ben ik begonnen in de textiel. Eerst lingerie, later kinderkleding en nog weer later dameskleding. Nadat ik ca. 15 jaar twee winkels heb gehad in Uithuizen en een party-organisatie in kinderkleding (MiniMuis kinderkledingparty’s), heb ik een aantal jaren als zelfstandig agent (vertegenwoordiger) collega-winkeliers bezocht met diverse kinder- en dameskledingcollecties.

Toen mijn dochter Tessa kunstgeschiedenis ging studeren aan de universiteit in Groningen zijn wij samen De Jurkenwinkel begonnen in de Folkingestraat. Eerst 10 jaar op nummer 29, in een heel gezellig klein boetiekje, in het begin nog onder de naam T[w]o Dress. In februari 2020 zijn wij verder gegaan op nummer 11 in een twee keer zo groot pand. Twee keer zoveel ruimte, twee keer zoveel plezier!

Kleding, en in het bijzonder jurkjes, zijn mijn grote passie. Samen met mijn dochter, Tessa, reis ik naar Parijs, Düsseldorf en andere plaatsen om daar de leukste jurkjes en accessoires in te kopen.

Deze passie te kunnen delen met mijn dochter en beste vriendin is voor mij de kers op de taart!

– Tessa –

Over Tessa

Ik ben opgegroeid tussen de kleding. Toen ik nog op de basisschool zat in Uithuizen en mijn ouders daar winkels en een groothandel hadden skeelerde ik na school door het magazijn en bouwde daar kastelen van lege dozen. Toen ik 12 was werkte ik al als bijbaantje bij mijn moeder in de winkels op koopavond of op zaterdagen. De liefde voor kleding en het werk in de winkel is mij dus met de paplepel ingegoten!

Na het gymnasium in Groningen ging ik kunstgeschiedenis studeren en had het ene na het andere bijbaantje, waaronder in verschillende kledingwinkels. Hier kon ik mijn ei niet kwijt, ik had zoveel ideeën over hoe het beter kon! Toen heb ik aan mijn moeder voorgesteld samen een nieuwe zaak op te zetten, en die moest dan hoe dan ook in de Folkingestraat komen, wat mij betreft de gezelligste straat van Groningen. Zo geschiedde en nu bestaan we alweer 13 jaar!

Contact

De Jurkenwinkel
Folkingestraat 11
9711 JS Groningen

Openingstijden

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 11:00 - 18:00
Woensdag 11:00 - 18:00
Donderdag 11:00 - 18:00
Vrijdag 11:00 - 18:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

© De Jurkenwinkel | design: jei-communicatie